Galleriet   Udstillinger   Om Mie   Billeder  

Ud med hestene - ind med malerierne

Galleri EjerI den gamle stald på en snæver vej i Herstedøster har Mie Louise Saxkjær indrettet sit eget galleri, hvor hun udstiller egne billeder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mie Louise Saxkjær foran tre af de nyeste billeder i hendes atelier og galleri på Lerstræde 3 i Herstedøster. 

Et blødt lys strømmer ind i gennem de små vinduer i den gulmalede staldbygning på Lerstræde 3. der er sand på gulvet, tremmer for gavlvinduet og sparkemærker fra hestehove på den tunge dør ind til den ene boks. Det er ikke svært at tænke sig til, at der har stået heste her indtil sidste forår. I dag er der malerier på væggene og enkle blomster i vaser. Mie Louise Saxkjær indrettede sidste sommer den gamle staldbygning til atelier og galleri, og den første fernisering blev holdt i efteråret i stedet hun naturligt kalder ''Atelier Stalden''

Den anden fernisering blev holdt i sidste uge, og interessen for det lillebitte atelier var stor. 60 mennesker kiggede forbi, og Mie fik solgt pænt af sin produktion.

Voksede fra hesteinteressen
''Jeg har altid været glad for at tegne. Interessen har jeg fra min farmor, som har taget mig med på udflugter til en række kunstmuseer'', siger Mie Louise Saxkjær.'' Jeg kan ikke prale af nogen uddannelse inden for billedkunst. Men jeg har altid haft en god fornemmelse for farver og for kompositioner'' '' på et tidspunkt blev interessen så stor, og malerierne inde i mine forældres hus så omfattende, at min far spurgte, hvorfor vi ikke indrettede stalden til atelier og galleri. Det passede godt med at min søsters og min interesse for heste var ved at forsvinde'' fortæller Mie.

Anderledes galleri
I august var der fernisering første gang i Atelier Stalden. Et anderledes galleri, fordi det er lillebitte, og fordi det ligger på den lille Lerstræde, godt gemt væk fra de gennemgående veje i Herstedøster. ''Mine forældre havde nogle kontakter og venner, som kiggede forbi. Desuden skabte det interesse i landsbyen, når jeg stod og malede. Folk stod uden for og kiggede, og jeg inviterede dem ind. Allerede ved første fernisering kom mange faktisk forbi af ren og skær nysgerrighed''. Mie fik solgt pænt med billeder på sin første fernisering.''Det var en mærkelig oplevelse ved den første fernisering: folk gik og kiggede, og ingen sagde så meget. lige pludselig sagde en: ''Det vil jeg gerne købe. Jeg solgte 15 malerier''.

Tre gange om året
Den første fernisering var mere end blot en fernisering. På den brolagte plads uden for stalden blev der budt på et glas, og gæsterne hyggede sig gevaldigt. Det var lige så meget en hyggelig kom sammen som en fernisering. Sådan må det i sagens natur være, når man har et lillebitte galleri. Der er ikke plads til alle på en gang. ''Min plan er at holde fernisering tre gange om året, men det afhænger også af, hvad jeg får malet i årets løb'', siger Mie, som dagligt arbejder som pædagog i Gladsaxe. Det er fritiden, der går med malerierne. Men hendes produktion har været stor allerede.

Udvikler sig
''Jeg udvikler mig hele tiden og er i øjeblikket i gang med at finde min egen stil'', siger hun. Fra de første klassiske, abstrakte billeder, som er malerier i en lidt mørkere glød, er hun nu blevet grebet af lysere farver, et mere råt look og en tredimensional struktur I billederne. Der spartles med gips og der ligges lag på lag på billederne, der til tider virker nærmest colage-agtige. Mine priser er meget moderate - jeg tager f.eks. 2800 kr. for et 80×110 Cm maleri. Det betyder at mange unge mennesker har råd til at købe mine ting.
De er glade for, at de har noget unikt, som de kan lide. Skulle de gå i ILVA og købe en reproduktion, ville de meget let skulle betale det samme'', siger Mie.

Links replika ure rolex replica ure